Skip to main content

Een terugblik op de zorg & facility beurs april 2024

Graag informeren wij zowel de bezoekers als degene die niet in de gelegenheid zijn geweest onze stand te bezoeken op deze beurs te Utrecht met een terugblik. We willen u (nogmaals) op de hoogte brengen van de producten en oplossingen die wij als Solutions2care hebben gepresenteerd.

Solutions2care kijkt met plezier terug op  Zorg & Facility dagen

Van 9 t/m 11 april stond Solutions2care samen met het nieuwe label Stand Up Solutions van LS Products op de Zorg & Facility beurs in de jaarbeurs in Utrecht.

Het waren enerverende dagen waarin we de bezoekers hebben mogen inspireren hoe het alleen werken aan bed met de juiste combinatie hulpmiddelen mogelijk is om de productiviteit van de medewerkers te verhogen en méér persoonlijke aandacht aan de hulpvrager te kunnen bieden.

Door het alleen werken aan bed te stimuleren daar waar het kan, kan de zorg bij die cliënten die normaal met twee personen worden geholpen op één dag worden teruggebracht tot minimaal 50 tot 60 minuten. Dat betekent 7 uur in een week. Hoe interessant is het dan voor U als zorgbestuurder, directeur of manager, om dit op uw locaties te laten onderzoeken? Solutions2care komt hierover graag met u in contact. Samenwerken aan het bouwen van businesscases biedt inzichten voor nu en de toekomst om de kwaliteit van zorg te kunnen blijven garanderen door anders zorgen.

NIEUW I Master Turner Royal 2024

De Master Turner Royal is een vernieuwd product. Het verschil ten opzichte van de Master Turner 2021, is dat dit glijdeken nog dunner is dan de 2021 serie.  Hierdoor neemt dit glijdeken nog minder ruimte in de wasmachine in beslag ten opzichte van con-collega producten. Het houdt minder water vast en droogt het sneller, ook wanneer het aan de lucht wordt gedroogd.

Een nieuw koningsblauwe kleur met een heerlijk zacht huidvriendelijk oppervlak. De nylonlaag is dubbel gecoat, waardoor goede glij-eigenschappen. Ook de Royal uitvoering is leverbaar in standaard (Small, Medium, Large), in de Pro uitvoering (Extra Large).

Door de dunne zachte bekleding met ademende, vocht absorberende en allergievoorkomende eigenschappen is het  voor de hulpvrager koel en comfortabel om op te liggen. Mocht er toch nog sprake zijn van transpireren, is de low air (2021) een oplossing.

NIEUW | Master Comfort positioneringskussens

De kussen set is uitgebreid met kussens voor het positioneren van het zitten en liggen in bed. Het kan in combinatie met de Master Turner glijdekenset worden ingezet, wat als voordeel heeft dat de zorgverlener bij het plaatsen van de kussens niet hoeft te tillen of te heffen.

Het Master Turner Concept

Vanuit het master turner concept, richten wij ons op huidpreventie, comfort zorg en reductie fysieke belasting, ofwel lichter werken. Om die reden worden de glijdekens dan vaak ook uitgeleverd met een standaard set aan positioneringskussens zoals:

 • Master Comfort Wigkussen Small (buikkussentje),
 • 2 master comfort wigkussentjes XS,
 • Master Comfort Positioneringskussen Small (beenkussen)
 • en zo nodig de Master Comfort Rugkussen kort.

Met deze kussen set kan de zorgvrager goed worden ondersteund bij het draaien, het wassen en kleden, het rechtop in bed zitten. In de Flyer Master Turner Royal staan o.a. voorbeelden hoe deze kussens kunnen worden toegepast.

Vanuit huidpreventie, wordt voor het voorkomen van huiddefecten of decubitus in de richtlijn o.a.  geadviseerd wisselligging toe te passen in minimaal 30 graden.

Hiervoor kunnen de verschillende maten Master Comfort Wigkussens worden toegepast, of onze nieuwe Master Comfort Sleep. Dit is een nieuw product in ons assortiment.   Master comfort Sleep is een lichaamslengte kussen met een ingebouwd (hoofd- / voet-)kussen voor optimale stabiliteit. Kan zowel voor als achter het lichaam worden geplaatst. Ook goed inzetbaar bij 30 graden op de zij liggen.

NIEUW | Master Comfort Hiel kussens

De Hiel kussens zijn voorzien van banen opgebouwd van groot naar klein, en gevuld met de originele Krøyer bolletjes. Deze behouden hun vorm.

Er zijn twee maten, waarbij zowel één-  of beide  hielen vrij gelegd kunnen worden, maar ook om de benen los van elkaar te laten liggen of ondersteunen van de voeten in buiklig.

Ontstaat huidschade door schuifkrachten, kan ook in bed worden gewerkt met de Master Turner Small glijdeken aan het voeteneind, die er zorg voor draagt de microbewegingen in het materiaal op te vangen en hiermee schuifkrachten op de huid te voorkomen.

Méér weten over de comfort positionerings kussens? Maak een vrijblijvende afspraak voor demonstratie of een passing. We informeren u graag over de toepassingsmogelijkheden.

NIEUW | StandUp Solutions

Met een groeiend tekort aan gekwalificeerd personeel en een nog sneller stijgende vraag naar zorg, staan zorgorganisaties voor een grote uitdaging. Hulpmiddelen, die het werk van de zorgverlener ondersteunen en de kwaliteit van de zorg verbeteren, kunnen verlichting bieden. Om die reden hebben Syb Leijenaar en Trea van der Wijk de handen in één geslagen. Beiden hebben passie voor hulpmiddelen. Syb heeft als product ontwikkelaar aan de wieg  gestaan van de natuurlijke sta-op-beweging in de James stalift. Trea startte op haar 25e bij Arjo Hunthleigh als onderzoeker, trainer en adviseur.

De uitdagingen in de zorg vragen om productiviteitsverbetering. Alleen hierdoor is het haalbaar om met minder mensen de benodigde kwaliteit te kunnen bieden. Om die reden zijn we gestart met de  StandUp stalift aan de plafondlift met tweepuntsjuk, als aanvulling op het alleen werken aan bed.

De StandUp is het eerste product van dit label. Tijdens de zorg en facility beurs is de StandUp positief ontvangen. Voor meer informatie, zie ook www.standup.solutions. Ook interesse? Neem gerust contact met ons op:

Mail:   of bel voor het maken van een afspraak voor een demo. M. +31(6) 4674 5109, Trea van der Wijk.

De XY plafondlift met tweepuntsjuk

ADL zorg aan bed met twee personen, kan worden opgevangen door de inzet van een plafondlift met tweepuntsjuk, waarbij de lift door het XY systeem de hele ruimte boven bed, en naast bed met de cassette kan bereiken. Dit heeft als voordeel dat de lift ingezet kan worden voor 5 functies, met betrekking tot:

 1. Het tillen van bed naar (rol) (po/douche)stoel met tweepuntstilbanden
 2. In combinatie met de StandUp stalift, clienten in stand brengen en verplaatsen van A naar B
 3. Verplaatsingen binnen de grenzen van het bed in samenspraak met o.a. de Light Turner / Light Cover glijlakens (maat small, medium, large) als ook de Master Turner glijdekens
 4. Tillen van lichaamsdelen en deze een tijdje dragen, zoals o.a. been voor steunkous, sok, schoenen aantrekken, wondzorg, de buik tillen met buik sling voor reinigen plooien
 5. Het mobiliseren van de client door het op de rand van het bed te zitten en/of te positioneren met positioneringskussens.

Voordelen juiste combinatie hulpmiddelen:

 • De plafondlift hangt al boven bed, dus hoeft de medewerker niet op zoek te gaan naar de lift. Onderzoek Locomotion heeft aangetoond dat dit minimaal al 4 minuten per handeling aan tijd oplevert.
  • Reductie fysieke belasting. Samenvattend: Tijdsparend, minder fysieke klachten, meer comfort. Zie link: Onderzoek Locomotion.
 • De StandUp is hierop een aanvulling, waarbij de medewerker de lift makkelijk verplaatst in de ruimte.
 • De plafondlift met de juiste combinatie hulpmiddelen, is voor 100% aanwezig, waar de zorgverlener altijd op kan vertrouwen. Een soort 2e zorgverlener die voor de zorgprofessional de dynamische en statische belasting reduceert!

Lees meer over:

 • Glij-eigenschappen van hulpmiddelen voor het verlichten van de arbeid

Nederland is een glijzeil tunnel-land. En als de glijzeiltunnel niet afdoende is, wijkt men vaak uit naar de glijlakens van satijn. Wat velen niet weten is dat satijn van origine al 30% minder glad is dan nylon. De glijlakens worden op twee manieren in gezet:

 1. Een enkele laag, zodat de zelfredzame client nog in/uit bed kan komen en zichzelf kan verplaatsen, door dat de weerstand tussen het matras en de bips is verminderd.
 2. Wanneer dit niet voldoende is, wordt er een tweede glijlaken bovenop geplaatst, zodat de glij-eigenschap toeneemt.

Maar wist u dat satijn werkt tot ongeveer 80 kg. Wanneer glijlakens in worden gezet om de arbeid te verlichten is het dus goed om te weten dat de client in een bepaalde mate mee kan werken, en niet zwaarder is dan 80 kg. Is het gewicht zwaarder dan 80, is het verstandig voor nylon te kiezen en te werken met glijdekens, zoals de Master Turner glijdekens. In de bijgeleverde folders kunt u hier meer over lezen.

 • De Gezond & Zeker dag in Nieuwegein

Op 13 mei 2024 gaan we vanuit co-creatie samen met Health2work en Guldmann op de Gezond en Zeker dag staan in Nieuwegein, om daar Ergocoaches, HR personeel, en leidinggevenden te informeren over het personeel op nummer 1 te plaatsen, zodat zij zich 100% in kunnen zetten voor de zorgvragers. De aandacht ligt dan ook op ontfocussen en reductie van de fysieke belasting, het veilig alleen kunnen werken aan bed. Neem deel aan de workshops van o.a. Linda ten Katen, Anneke Daaldrop & Hanneke Knibbe, en doe ervaringen van alleen werken aan bed op door onze gezamenlijke stand te bezoeken, waar wij verschillende toepassingsmogelijkheden laten zien t.a.v. het alleen werken.