Skip to main content

De Nylon Ultra tunnelglijzeil is bewust 120 x 120 cm, zodat bij de verplaatsingen in bed het hoofd van de client er altijd veilig op ligt. Zowel bij het hogerop plaatsen in bed als ook het zijwaarts op de zij rollen. Bij het omhoog plaatsen in bed, kan tussen het glijzeil en het hoofd een kussen worden geplaatst. Dit heeft als voordeel dat de client dan al de kin richting de borst beweegt, zodat bij het verplaatsen omhoog in bed, het hoofd niet afremt. Dit is voor zowel de client als de zorgverlener comfortabel.

Bij het verplaatsen omhoog is het advies om zoveel mogelijk het bed het werk te laten doen. Met de instelling van de Trendelenburg stand, waarbij de voeten hoger geplaatst worden dan het hoofd, glijdt de client mooi hoger op in bed. Het goed hoog liggen in bed, komt ook ten goede aan het van lig naar zit brengen voor het verantwoord kunnen eten, of op de rand van het bed kunnen komen zitten. Voor het goed strekken van de romp, kan het glijzeil toegevoegde waarde hebben. Wanneer de client omhoog is verplaatst, verwijder je de glijzeilstof onder de bips omhoog, richting de holte in de rug. De bips maakt nu contact met het matras. Plaats dan je hand tussen beide lagen van de tunnel-glijzeil, ter hoogte van de 7e wervel (knobbel ter hoogte van de nek), en beweeg de hand langzaam heen en weer, terwijl je met je andere hand de hoofdsteun met de afstandsbediening omhoog plaatst. Hiermee zorg je ervoor dat de romp niet in elkaar zakt, en bij het gaan zittenĀ  voor het eten of op de rand van het bed beter ingezet kan worden.

Mocht je alleen de client hoger op plaatsen in bed na bijvoorbeeld het kleden, kan de client direct ook nog op de zij worden gepositioneerd m.b.v. het glijzeil. De Nylon Utra Tunnel Glijzeil kent vier richtingen. Dat betekent zowel hoog/laag als omrollen. Hiervoor hoeft de tunnel-glijzeil niet gedraaid te worden. Je kiest de richting van het glijzeil op basis van het aantal handelingen. En kan dan aansluitend nog hoger op of op de zij draaien.