Skip to main content

Wat is er zo bijzonder aan disposable Eco Glide materiaal?
Super Glide (ECO) is een super glad glijden materiaal. Dit materiaal is ecologisch verantwoord omdat het uit biologisch afbreekbaar polyethyleen bestaat  en het kan worden gebruikt in recycling.

Super Glide (ECO) is een disposable product wat bij één cliënt (patiënt) wordt ingezet op basis van trauma situaties of andere situaties waarbij het materiaal achteraf wordt aangebracht en na gebruik wordt verwijderd. Dit disposable product kan, indien nodig bij dezelfde cliënt, meer dan eenmaal worden ingezet. Super Eco Glide staat voor Single patiënt use! Voor de verplaatsingen binnen de grenzen van het  bed wordt gebruik gemaakt van de Super Eco Glide one size.

Super Glide (ECO) – Open, one size heeft de afmetingen: 100 x 124 cm, en is op rol met 100 eenheden te verkrijgen (artikelnummer: MC 002 – 1269).

 

Dit product wordt o.a. in ziekenhuizen gebruikt, maar ook geschikt voor andere zorginstellingen als er sprake is van infectie gevaar of wonden of andere reden van bevuiling van permanente glijzeilen, waardoor meerdere nodig zouden moeten zijn. Denk aan: één voor gebruik, één voor in de was, en één voor in de kast. Dan kan in sommige situaties een disposable mogelijk de oplossing bieden.

 

Wil je weten hoe het werkt, zie hiervoor het voorbeeld filmpje waar o.a. Louise Dreier Jørgensen van Master Care het product in het eerste filmpje demonstreert.

De Super Glide ECO is leverbaar in een tunnel als in een enkele laag. De tunnels worden veel ingezet bij transferboards, zoals in de twee filmpjes wordt getoond.

De Super Glide ECO enkele laag, wordt we ingezet voor verplaatsingen binnen de grenzen van het bed, zoals in het filmpje wordt gedemonstreerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een (steek)laken. De enkele laag kan worden dubbelgevouwen, of je werkt met twee enkele lagen op elkaar.
Een andere optie is de dispable glijlaken. Hiermee kan de client verplaatst worden binnen de grenzen van het bed, en worden getild tot een lichaamsgewicht van 150 kilogram.

 

Dit glijlaken is bedoeld voor ‘single patiënt use’. Dat betekent voor meerdere keren in te zetten bij dezelfde gebruiker.

 

Op het filmpje wordt de werking van dit product getoond.