Skip to main content

De Master Turner Small is inzetbaar in de particuliere markt, voor de zelfredzaamheid van de cliënt te onderhouden, maar kan ook goed de bruine glijzeil met steeklaken vervangen die ingezet wordt bij de PDL methode. Het voordeel in beide gevallen is dat de wrijvingscoeffientie laag is en dit ten goede komt aan de uitvoering, het verlichten van de handeling voor de cliënt en/of de medewerker!

Ouderenzorg

Mensen blijven langer thuis wonen. Hoe mooi is het dan dat er hulpmiddelen zijn die het gemak van de cliënt thuis ondersteunen. Vanuit de eigen regie, wil iedereen toch zoveel mogelijk onafhankelijk zijn van derden. De Master Turner Small is dan ook een prettig hulpmiddel om de zelfredzaamheid te onderhouden bij o.a. het bed.

De Master Turner Small wordt in de hierboven getoonde instructie film gedemonstreerd op twee manieren:

1. In en uit bed komen, visa versa

2. Het draaien van rug-lig naar zij-lig, visa versa

 

Deze twee manieren bieden de cliënt in de thuissituatie vrijheid. De vrijheid om zonder hulp van derden in bed te komen, en zelfstandig in de slaap te kunnen draaien. Daarnaast is het product mee te nemen, waardoor er ook vrijheid blijft bestaan bij het op vakantie gaan, of het logeren bij familie of vrienden. Voor het reizen bestaat er ook een reis uitvoering van dit product, namelijk de ‘Travel Master Soft’.

Turner Master draaischijf
Wanneer het draaien in bed geen probleem is, kan ook gedacht worden aan de Turn Master Multi. Met dit product kan de cliënt gaan zitten op bed, en zichzelf nog iets naar het midden van het bed verplaatsen, alvorens te draaien. Deze draaischijf neemt de weerstand tussen de bips en het matras weg, waardoor de cliënt makkelijk indraait. Dit product verwijder je vervolgens onder de bips vandaan. De Multi biedt 2 of 3 handgrepen, zodat voor het positioneren in het midden van het bed een mantelzorger kan helpen door aan de handgreep  te trekken. Klik op de foto voor het gebruik.

Het bruine glijlaken versus de Master Turner Small

Het frequent verplaatsen van verschillende passieve cliënten binnen de grenzen van het bed, met de inzet van het bruine enkele glijzeil en steeklaken,  worden de vingers, polsen, nek en schoudergordel méér belast dan bij twee goede glijdende stoffen over elkaar. De Master Turner Small zijn twee glijdende lagen met een minimale wrijvingscoeffientie wat ten goede komt aan het reduceren van de fysieke overbelasting van de medewerker.

 

Verplaatsingen binnen de grenzen van het bed kunnen worden verlicht door het aantal draaimomenten te minimaliseren. Door de inzet van verzorgend wassen in combinatie met de PDL methode kan het aantal draai momenten worden teruggebracht naar twee. In plaats van een enkele bruine glijzeil zou ik adviseren te werken met twee glijdende stoffen over elkaar, waarbij het materiaal, indien nodig, ook kan blijven liggen. De Master Turner glijdeken, is een systeem wat permanent op het bed kan blijven liggen. Afhankelijk van de mobiliteit en mate van kunnen meewerken, kan de grote van het glijdeken worden bepaald.

 

In de PDL werkt men vaak met het bruine glijzeil ter hoogte van de heupen. Wanneer het wegnemen van de weerstand bij de bips/heupen alleen noodzakelijk is, kan de Master Turner Small als een goed alternatief dienen. Mocht blijken dat ook de romp en hoofd moeilijk mee draait, kan de medium een beter alternatief zijn. Zo ook bestaat er een formaat die net zo groot is als het matras.

 

Interesse? Zie onder mobiliteit beperkt en nauwelijks meewerken. Daar wordt u geïnformeerd over o.a. de Master Turner Soft Combi Glijdekens.

 

Turn Master Small als hulp bij het innocare systeem:

Vindt u het aanbrengen van de ‘boekensteunen’ bij het innocare belastend voor uw handen, polsen, ellebogen en/of uw rug? Dan kan de Turn Master Small in combinatie met een tillift of plafondlift een uitkomst zijn. Weten hoe het werkt? Neem gerust contact met ons op.

Solutions2care denkt mee in het vinden van oplossingen om het werk van de zorgprofessional te verlichten en oog te houden voor verantwoorde zorg. Hierbij staat de inzet juiste werkmethoden en/of combinatie van – en juist gebruik hulpmiddelen voorop.

Interesse in wat permanente glijdeken systemen van Master Care voor u kunnen betekenen t.a.v. vitale medewerkers?

Laat u telefonisch, via beeldbellen of tijdens een kopje koffie voorlichten over de mogelijkheden. Stuur Solutions2.care een mail, en ik ga graag met u in gesprek over de mogelijkheden. U kunt ook bellen met M. 06-46745109.

Met vriendelijke groet,

Trea van der Wijk

E: